VP6-7.2.1.1-21

Vezseny Községi Önkormányzat
Külterületi helyi közutak fejlesztése
VP6-7.2.1.1-21
Vezseny, Dózsa György út felújítása
Projekt azonosítója: 3297664627
A támogatás összege: 59.265.461,- Ft
A támogatás intenzitása: 95%

Vezseny Községi Önkormányzat támogatási kérelmet nyújtott be Vidékfejlesztési Program keretén belül meghirdetett „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című, VP6-7.2.1.1-21 kódszámú felhívására.

A támogatás tárgya a projekt elszámolható költségeinek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) szabályai alapján, a hazai központi költségvetési előirányzatból és a Vidékfejlesztési Programban meghatározott forrásokból, vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása.

A projekt teljes költsége 62.386.583,- Ft, melyből 59.265.461,- Ft az elnyert támogatás összege.

A pályázat keretében a Dózsa György utca 927,6 méteres szakaszán, a pályaszerkezet 15 cm vastagságban történő, hidegremix eljárásos stabilizációja valósult meg cementterítéssel, előzetesen vázszerkezet javító útépítési zúzottkő terítéssel. A pályaszerkezet felújítására és megerősítésére 3 méter szélességben aszfaltréteg terítésére került sor.

Az útpálya két oldalán nemesített padka került kialakításra. A nemesített padkán túl, a földpadka rendezése is megtörtént, megelőzve ezzel a pályaszerkezet jövőbeli károsodásait. A földpadka rendezése, a meglévő szikkasztóárok koronaiéleihez igazodva történt.

Az érintett útszakaszon két darab kitérő öböl is kialakításra került.

A projekt megvalósításával a külterületen lévő vállalkozások, gazdaságok elérhetősége nagymértékben javult.